Om Kreastedet

Kreastedet er en forening med 120 kreative medlemmer, der gennem kærlighed og passion for håndarbejde stræber efter at øge interessen for og værne om traditionelle håndarbejdsformer som fx vævning, hækling, patchwork, strik, broderi og billedvævning.


Kreastedet holder til i Frederikshavn og medlemmerne samles i mindre kredse, der hver især beskæftiger sig med ét håndværk. Mange medlemmer er med i flere forskellige kredse. Når en kreds mødes, er det for at inspirere, hjælpe og nyde hinandens selskab. Her quiltes og sludres; hækles og diskuteres; strikkes og inspireres.


Men Kreastedet er mere end den enkelte kreds og det enkelte håndværk. Som i et farverigt og sprudlende patchworktæppe, der består af flere dele, er det helheden, der er afgørende. Derfor findes der også åbne kredse, hvor alle foreningens medlemmer er velkomne til at møde op og arbejde på det håndarbejde, de har lyst til.


De åbne kredse er en rigtig god mulighed for nye, interesserede til at komme og få en idé om, hvad Kreastedet er. Her pryder farverige stoffer og garner bordets overflade, ivrig snak og latter fletter sammen med duften af kaffe, og nye ideer strikkes sammen til konkrete projekter.


I Kreastedet handler det ikke kun om samvær men i høj grad også om inspiration, samarbejde og udveksling af ideer. Man lader sig inspirere af hinanden og hjælper hinanden. Nye medlemmer bliver hjulpet godt i gang.


Selvom fokus er på de traditionelle håndarbejdsformer, holder Kreastedet også et skarpt blik på fremtiden og de nyeste tendenser. Flere gange årligt arrangeres der kurser, workshops, udflugter og foredrag, hvor der er rig mulighed for at hente ny inspiration. Fx har medlemmerne stiftet bekendtskab med at flette pil, lave tasker af traktorslanger, hækle på tunesisk, filte og sy billeder.

Kreastedet har eksisteret siden 1976 og holder til på Knivholt Hovedgård i Frederikshavn.


____________________________________________________________________________________________________________

Kreastedet .  Knivholt Hovedgård . Hjørringvej 180 9900 Frederikshavn

Copyright © All Rights Reserved.